Parsonrussellinterrierien rotujärjestö, Parsonrussellinterrierit ry, on perustettu vuonna 1992. Yhdistys on Suomen Kennelliiton (SKL-FKK ry) jäsen. Rotujärjestön tarkoituksena on edistää parsonrussellinterrierien kasvatusta, jalostusta ja käyttöä sekä edistää jäsenten tietoutta kenneltoiminnasta ja koiraharrastuksista.
Yhdistys neuvoo ja opastaa kaikessa parsoneihin liittyvässä sekä järjestää jäsenilleen erilaista parsonmaista toimintaa, mm. vuosittain oman näyttelyn, trimmauskurssin, terveystarkastustilaisuuksia, luonnetestin, agilitymestaruuskisat ja palkitsee vuoden näyttely-, agility-, MEJÄ-, TOKO-, VERI- ja luola-parsonin sekä vuoden kasvattajan.
PRT ry julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Parson-lehteä ja lisäksi vuosikirjaa, johon kirjataan kaikkien suomalaisten parsonien näyttely-, koe- ja terveystutkimustulokset sekä uudet valio- ja sertivoittajakoirat.
SKL:n hallitus on 12.06.2003 pitämässään kokouksessa yksimielisesti hyväksynyt PRT ry:n edellisen hallituksen laatiman hakemuksen rotuaharrastavaksi yhdistykseksi.
Vuonna 2009 SKL:n hallitus myönsi PRT ry:lle rotujärjestöoikeudet,


Yhteystiedot
Parsonrussellinterrierit ry
parsonrussellinterrierit@gmail.com

Pankki: Nordea Pankki (BIC/SWIFT: NDEAFIHH)
Tilinumero: FI41 2265 1800 0035 21

Y-tunnus: 3044238-7
Maa: Suomi

Yhdistys kaipaa uusia henkilöitä mukaan toimintaan! Mikäli olet kiinnostunut järjestämään koulutuksia, kursseja tai mitä tahansa harrastustoimintaa, laita sähköpostia: prtrysihteeri@gmail.com