Parson-lehti

Parson-lehti on parsonrussellinterrierit ry:n jäsenjulkaisu. Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehdessä julkaistaan Prt ry:n tapahtumia, harrastuksissa ja kisoissa menestyneitä koiria, artikkeleita, näyttelytuloksia ja paljon kaikkea parsonmaista asiaa. Materiaalia lehteen voivat lähettää kaikki parsoninomistajat, kasvattajat ja rotuun ihastuneet harrastajat. Lehteen otetaan ilolla vastaan kuvia, juttuja ja kaikkea muuta sopivaa materiaalia.

Lehden päätoimittaja on             parsonlehti@gmail.com

Katso tästä sähköiset versiot Parson 3/2021Lehteen toimitettava materiaali toimitetaan toimitukselle parsonlehti@gmail.com alla olevan aikataulun mukaisesti:

Lehti
Aineiston toimituspäivä
Vuoden 1. Lehti 15.2.
Vuoden 2. Lehti 1.5.
Vuoden 3. Lehti 15.8.
Vuoden 4. Lehti
1.11.Lehden ilmoitushinnat


Maksutiedot
Tilinumero: FI41 2265 1800 0035 21
Viite: 1889

Parson-lehden toimitus pitää oikeuden lähetetyn materiaalin muokkaamiseen ja kuvien julkaisemiseen lehdessä sekä yhdistyksen internetsivuilla.

KOKO HINTA JÄSENILLE
HINTA EI-JÄSENILLE
1/1 SIVUA 50€
85€
1/2 SIVUA 25€
50€
1/4 SIVUA 20€
34€
1/8 SIVUA (vain jäsenille)
14€


Parson-lehden sisältöön vaikuttaminen

Kuvat 

Voit lähettää kuvia lehteen parsonlehti@gmail.com. Kuvien tulee olla riittävän korkealaatuisia. Kanteen valikoidaan vuodenaikaan sopiva, hyvälaatuinen pystykuva. Kuvia lehteen valikoidaan myös Instagramista hashtagin #parsonrussellinterrieriry :n takaa. Ole siis aktiivinen instagraminkin puolella! 

Kasvattajaesittely

Hei kasvattaja! Haluaisitko kertoa jäsenillemme, kuinka juuri sinä olet päätynyt parsoneiden kasvattajaksi? Mistä kennelnimesi tulee? Onko jotain uskomatonta tapahtunut matkanvarrella?

Jos mielesi tekee muistella menneitä, niin lähetä just sun kasvattajatarina osoitteeseen parsonlehti@gmail.com ja jaetaan se myös muille luettavaksi.

Metsästystarina

Hei metsästäjä! Kokenut tai vasta-alkaja. Kerro meille, miten olet päätynyt metsästyksen pariin? Ja miten juuri parsoni on päätynyt metsästyskaveriksesi. Jokaisessa lehdessä julkaisemme yhden metsästystarinan. Lähetä meille omasi osoitteeseen parsonlehti@gmail.com.

Parsoneiden ystäväkirja

Alla olevasta linkistä pääset täyttämään Google Forms kyselyn, jossa kysytään tyypillisiä kysymyksiä lapsuuden ystäväkirjoista. Huomioi että lomakkeen täyttäminen vaatii Googlen sähköpostin.

Parsoneiden ystäväkirja

Koiran ilmoittaminen menestyneitä-palstalle

Menestyneitä-palstalle voi ilmoittaa kaikki eri harrastus-/kilpailulajeissa menestystä niittäneet koirat.

Palstalla julkaistaan esimerkiksi valioituneet, sertivoittajat, agilityn luokkanousijat, tokoilijat, mejäilijät, luolailijat, pelastajat tms. kisoissa pärjänneet.

Lehteen voi ilmoittaa vain tuoreet lehtien dl-päivien välissä saadut tulokset.  Muista siis lähettää tuloksesi aina tuoreeltaan niin ne päätyvät lehteen!

Ilmoitukset tänne:

Huomioi että lomakkeen täyttäminen vaatii googlen sähköpostin.

Ilmoitukseen tulee liittää seuraavat tiedot:
- Koiran oikea nimi (halutessanne myös kutsumanimi)
- Syntymäaika
- Kasvattaja (nimi)
- Omistaja(t)
- Ohjaaja (agilityssä tms.)
- Lajista riippuen tuomari, aika ja koe-, kisa- tai näyttelypaikka
- Tulos
- Riittävän iso kuva koirasta koiran virallisella nimellä nimettynä

HUOM! Menestyneitä -palstalle ilmoitetut koirat EIVÄT siirry automaattisesti vuosikirjaan. Edellä mainitut tiedot kerätään erikseen.

Aineiston toimittaminen

Otamme mielellämme vastaan myös muita juttuja jäsenistöltä, kasvattajilta ja muilta toimijoilta. Päätoimittaja pidättää oikeuden materiaalin muokkaamiseen ja tekee päätökset kunkin lehden sisällöstä.

Toimita kaikki materiaalit lehteä varten osoitteeseen parsonlehti@gmail.com. Lähetä teksti muotoilemattomana tekstitiedostona esim. Word- tai Google Docs-tiedostona ja kuvat erillisinä liitteinä (ei siis upotettuna tekstin sekaan) koiran virallisella nimellä/kuva tekstillä nimettynä. Muista mainita kuvaajan tiedot ja kunnioittaa tekijänoikeuksia.

Otamme vastaan mielellämme myös kuvituskuvia tuleviin lehtiin. Voit lähettää lehteen kuvia harrastuksista sekä kokeista koti koirailuun että lenkkeilyyn. Huomioithan, että jotta kuvat ovat painokelpoisia tulee niiden olla hyvälaatuisia ja kooltaan mahdollisimman isoja (600kt kokoinen kuva on hyvä).

Aineiston toimituspäivät eivät jousta. Myöhässä tulleet materiaalit ja ilmoitukset siirtyvät automaattisesti julkaistaviksi seuraavaan numeroon.