TERVEYSTARKASTUKSIEN TUKEMINEN

Yhdistyksen syyskokous on päättänyt tukea parsoneiden terveystutkimuksia vuonna 2020 seuraavasti:

  • Tuetaan kaikkien parsoneiden silmätarkastuksia (20€/koira, max 100 kpl)
  • Tuetaan kaikkien parsoneiden MyDogDna (wisdom) PLL, LOA, SCA ja CAHY tulos. 30 € /koira
  • Laboklin geenitestit, sisältäen: LOA, SCA, PLL, JBD ja DM 30 € /koira
  • Tuetaan BAER-tarkastuksia (20€/koira, max 100 kpl)
  • Tuetaan virallisia selkäkuvauksia, ikäraja 1 vuotta ja kuvien tulee sisältää:
    • välimuotoinen lanne-ristinikama, selän spondyloosi ja nikamien epämuotoisuus (30€/koira max 100 kpl). Korvaus maksetaan myös ilman nikamien epämuotoisuutta (se ei tule automaattisesti). Suositellaan kuitenkin myös nikamien lausumista.
  • Tuetaan DM(Degeneratiivinen Myelopatia)-päivityksiä. Vuonna 2021 10€/koira.

Huom!

DNA-Passin päivittämisestä tulee koirakohtaisesti päivitettyä muutakin kuin DM. Tämä riippuu passin iästä; voit käydä tarkistamassa oman koirasi päivitystilanteen kirjautumalla MyDog-Dna sivuilla ''Sairaudet'' -välilehdeltä --> Rodussa tunnetut sairaudet.

TUEN HAKEMINEN

Tukea haetaan yhdistyksen rahastonhoitajalta Henna Puputilta kulukorvaus-lomakkeella. Yhteystiedot: henna@huvittavan.fi tai Henna Puputti, Annantie 9 54120 Pulp.
Kun tukea haetaan, tuloksen pitää näkyä jalostustietokannassa.

Wisdom / Laboklin tulokset. Huomioitihan tukea hakiessasi että tuloksissa pitää näkyä koiran virallinen nimi ja rekisterinumero. Lähetä tulokset sähköpostilla:

Maksu suoritetaan hakijan tilille jälkikäteen. Ilmoita koiran nimi, rekisterinumero ja oma tilinumerosi. Liitä mukaan kuitti. (Huom. Joukkotarkastuksissa kuitti pitää yleensä pyytää jo ilmoittautuessa)

HAMMASTIEDOT

Jalostustoimikunta ottaa mielellään vastaan tietoja koirien hammaspuutoksista sekä myös kokonaisista purukalustoista. Ilmoitusta helpottamaan on tehty lomake, jonka eläinlääkäri voi täyttää koiran tarkastuksen yhteydessä. Kasvattajia toivotaan jakavan lomaketta kasvattiensa omistajille, jotta käyttöön saataisiin mahdollisimman kattava otos parsoneiden hampaista. Täytetyn lomakkeen voi toimittaa kasvattajalle tai suoraan jalostustoimikunnalle. Lomakkeen voi ladata ja tulostaa tästä. Lomakkeen voi täyttää myös suoraan sähköisesti. Olethan tällöin tarkkana että tiedot ovat oikein! Lomake aukeaa tästä: hammastietolomake.

TERVEYSKYSELY

Jalostustoimikunta on avannut terveyskyselyn kaikille parsoneiden omistajille. Kyselyn aiheena on koiran turkki, iho-ongelmat ja kuurous. Kyselyyn voivat vastata kaikkien koirien omistajat, mutta ensisijaisesti toivomme vastauksia niiden koirien omistajilta, joiden koirilla on epätyypillinen turkki tai iho-ongelmia. Lisäksi toivomme vastauksia kuurojen tai toispuoleisesti kuurojen koirien omistajilta.

Turkki, iho-ongelmat ja kuurous -kyselyyn pääset tästä

EPILEPSIAKYSELY

Lisäksi jalostustoimikunta on avannut kyselyn epilepsiasta. Kyselyyn toivomme vastauksia koirilta, joilla on todettu tai joilla epäillään epilepsiaa. Myös edesmenneiden epilepsia-koirien omistajilta toivomme vastauksia. Ensisijaisesti jalostustoimikunta haluaa kartoittaa sairauden yleisyyttä ja vakavuusastetta rodussamme.

Epilepsiakyselyyn pääset tästä

Lisätietoja rodun terveydestä löytyy kohdasta
Rodusta - Terveys