METSÄSTYSKOIRIEN JÄLJESTÄMISKOE (MEJÄ)
VAHINGOITTUNEEN RIISTAELÄIMEN JÄLJESTÄMISKOE (VAHI)

Metsästyskoirien jäljestämiskokeen tarkoituksena on kokeen sääntöjen mukaisesti selvittää koiran kyky seurata haavoittuneen riistaeläimen verijälkeä. Koemuoto on avoin kaikille roduille ja parsonit ovatkin usein luonnostaan lahjakkaita jäljestäjiä. Monet parsonit ovat toimineet menestyksellä käytännön verijäljellä, liikenneonnettomuudessa tai metsästystilanteessa haavoittuneen sorkkaeläimen jäljestyksessä. 

Koetoimikunnan jäseniltä saat halutessasi lisätietoa verijäljen harjoittelusta sekä metsästyskoirien jäljestämiskokeesta ja vahingoittuneen riistaeläimen jäljestämiskokeesta.

KOETOIMIKUNNAN MEJÄ - VASTUUHENKILÖ

  • Tarja Kiri 

    • p. 0445274969 / tarja.kiri@tupla-taplan.com

VAHI 

Parsoneita käytetään myös SRVA-töissä, eli virka-apuna kolarieläimiä jäljittäessä. SRVA-töissä koiranohjaajan tulee olla suorittanut metsästyskortti sekä riistanhoitomaksu tulee olla maksettuna.

Lajissa voi myös suorittaa kaksiosaiset taipumuskokeet (KVA-J / KVA-VAHI), jossa jäljestetään joko käytännön töissä kolarieläintä tai erikseen tehtyä verijälkeä. Tämän lisäksi koiran tulee suorittaa HIRV-J, jossa koirakko jäljestää vahingoittumatonta hirvieläintä.  

VAHI-kokeessa ohjaajalla tulee olla voimassa oleva metsästyskortti sekä hyväksytysti suoritettu, voimassa oleva ampumakoe.