Agility

Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaiken ikäisille ihmisille. Suomessa agilityn parissa liikkuu yli 10 000 harrastajaa ja yhä useampi parsonin omistajakin on aloittanut tämän loistavan harrastuksen koiransa kanssa.agility.jpg

Agilityssa ihmisen ohjaama koira suorittaa tuomarin suunnitteleman esteradan virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti. Ohjaaja liikkumalla, kehonsa liikkein ja ääntään käyttäen ohjaa koiraa suorittamaan radalla olevat esteet. Parhaimmillaan agilitysuoritus on ohjaajan ja koiran saumatonta yhteistyötä. Lajissa voi kilpailla tai sitä voi harrastaa ihan vain omaksi ja koiran iloksi.

Suomen Agilityliitto organisoi ja kehittää kansallista kilpailutoimintaa valtakunnallisesti sekä vastaa arvokilpailujen järjestämisestä ja maajoukkueen toiminnasta. Agilityharrastuksen aloittaminen ja ylläpitäminen on helpointa liittymällä seuraan.

Parsonrussellinterrierit ry:n agilitytoimikunta järjestää aktiivisesti tapahtumia ympäri vuoden. Tapahtumista ja toimikunnasta löydät lisää tietoa foorumilta ja ajankohtaista osiosta.